Bokning

Bokning till alla arrangemang
Telefon 070-252 70 83
eller
sagabiografen@guldriket.com

Ännu en stjärna till Adak

10155885_669869403067639_1482880837000053107_n[1]

I år blir det dubbel stjärnglans i Sagafestivalen i Adak. För några veckor sedan stod det klart att Leif Andrée kommer till festivalen, nu har Ann Petrén meddelat att hon vill göra honom sällskap vid invigningen 19 juli.

Ann Petrén är en av 2000-talets stora svenska skådespelare. I filmer som Eskil och Trinidad, Masjävlar, Happy End och Den bästa sommaren har den svenska publiken tagit henne till sina hjärtan. Förutom stora framgångar på bioduken har hon också sedan många år tillhört Stockholms stadsteater. Hon har guldbaggebelönats två gånger, för roller i Happy End och Om jag vänder mig om. Men när hon kommer till Sagafestivalen väljer hon att visa publiksuccén Masjävlar. – Det är en film om oss alla, våra drömmar och hur ska vi förverkliga oss själva. Om en familj, storstad ställs mot landsbygd, och den rymmer både komik och tragedi, säger hon.

Petrén har tidigare varit i norra Sverige och bland annat spelat in Eskil och Trinidad som spelades in i Vuollerim, Luleå och Jokkmokk. Hon har också gästat Arjeplogs filmfestival där hon gjorde ett populärt framträdande. Men när hon nu kommer till Adak är det första gången hon besöker området under sommarhalvåret. – Att få komma till denna festival och denna fantastiska lilla biograf är en stor ära. Sommartid har jag aldrig varit så långt norrut men vintertid har jag varit där en hel del och då har jag fått uppleva denna storslagna vackra natur. Men nu äntligen blir det av att få komma på sommaren, jag känner stor lycka inför detta!

För den som vill veta mer om Ann Petrén rekommenderas hennes sommarprogram från 2011 då hon inledde med att berätta vad hon sett skrivits om henne på nätet.

Comments are closed.