Bokning

Bokning till alla arrangemang
Telefon 070-252 70 83
eller
sagabiografen@guldriket.com

Guldbaggevinnare kommer till Adak

Anita Wall

Så var det dags att avslöja årets invigningsgäster. Anita Wall fick i år en guldbagge för bästa kvinnliga biroll för rollen i filmen Hemma. Det är just den filmen som hon väljer att visa när hon inviger Sagafestivalen lördagen 18 juli.
”Det ska bli jättekul att komma. Lars ser väldigt mycket fram att komma också”, säger Anita.
Den Lars hon pratar om är maken Lars Lind som också han tillhör de mest meriterade skådespelarna i landet. Född i Umeå tycker han att det ska bli väldigt kul att komma till en filmfestival i länet.

Vill ni vara säkra på att få en biljett till invigningen kan ni maila på sagabiografen@guldriket.com.

Anita och Lars

Anita har en lång karriär bakom sig, både på teaterscenen och på filmduken där hon debuterade i klassikern ”Raggare” 1959.

Att skriva allt hon varit med i skulle ta upp för mycket plats, men ”Scener ur ett äktenskap”, ”Rederiet”, ”Beck”, ”1939″, ”Swedenhielms” och ”Gynekologen i Askim” är några i den långa listan av produktioner hon varit med i.

Lars är även han med i invigningsfilmen Hemma. Precis som Anita har han varit med i otaliga tv-, teater- och filmproduktioner. ”Rederiet”, ”Varuhuset”, ”Det sjunde inseglet”, ”Repmånad” och ”Babels hus” är bara en del av det Lars har gjort.

Fakta: Läs mer om Lars och Anita.

Comments are closed.