2005

 

Armbrytning och skräcknatt
I år är det armbryterskan Heidi Andersson som ska inviga filmfestivalen i Adak och utmana Adakborna i armbrytning. Även i år kommer en annorlunda inslagi form av musikunderhållning av bla Rockabilly-bandet Rocking Tom and Kingsfieldtrio. På måndagen bjuds det även in till skräckfilm hela nattan.

(Västerbottningen 7/7 2005)


Sagafestivalen visade musklerna

(Norra Västerbotten 18/7 2005)


Stark invigning av filmfestival
Det blev en stark invigning av årets Sagafestival. Femfaldiga värdsmästarinnan i armbrytning Heidi Andersson fanns på plats under lördagenför att demonstrera sporten. En av dem som vågade utmana Heidi var modiga Emma Lundberg, Lycksele:

-Om några år kanske jag vinner mot Heidi!
I samband med festivalen visades också dokumentär filmen om Heidis liv ”Armbryterskan från Ensamheten”
(Norra Västerbotten 18/7 2005)


Rockig avslutning på Sagafestivalen

50-talsstil med myggjagare, brylcreme och rockabilly. Avslutningsdansen på Sagafestivalen blev en succé. Golvet på den gamla biografen sviktade betänkligt allt eftersom fler och fler inte kunde sitta stilla utan hängav sig till twist och rock så svetten lackade.

(Västerbottens Folkblad 22/7 2005)


Rivig avslutning på filmvecka

Avslutningen blev rivig. Musik med nostalgiskt anslag, fordon och kläder från 50-talet inspirerade och gladde de många besökarna.
- Rockmusiken kom för att stanna. Det är en våg av rockabilly nu. Det är den största mest växande musikstilen säger tummisen i fyrmannabandet Rockin’ Tom & The Kongsfield Trio, Andreas Mårtensson.

Norra Västerbotten 22/7 2005

Åke Lundgren skriver bok om de populära målen

Nu skriver NV-journalisten och författaren Åke Lundgren, 54, Malå, en bok om Guldriket.
-Min förhoppning är att åstadkomma en bok till glädje för många. Exakt var det landar är svårt att säga så tidigt, men tanken är en slags berättande dokumentär där människor och händelser står i centrum, säger Åke.

(Norra Västerbotten 27/9 2005)


Västerbottens Turism å frammarsch

Högt betyg till Gultriket

Västerbotten växer som turistmål, bästa bemötandet får man i Guldriket.
- Linbanan, Varuträsk och Sagabiografen upskattas verkligen, säger Thomas Carlsson, nöjd länsturistchef och fortsätter; – Det är bara att ta av hatten för våra destinationer, våra företag och besöksmål.

(Norra Västerbotten 27/9 2005)